Recent NewsSuccesvolle CITREE launch!

Posted on October 23, 2018.

Op 16 oktober 2018 vond de officiële launch van CITREE plaats waarbij een infomoment werd voorzien voor iedereen die wil meedenken, bomen selecteren en opmeten in Gent. Read more!
CITREE Gent – Infoavond

Posted on October 11, 2018.

Stadsbomen hebben last van stress! In de stad is bijvoorbeeld de temperatuur hoger dan erbuiten en de groeiruimte is er beperkter. Desalniettemin betekenen bomen heel wat voor de stad. Ze nemen CO2 op, produceren zuurstof en koelen hun omgeving af wanneer het warm is. Read more!
“De hete zomer van aan boom”

Posted on September 10, 2018.

Naar aanleiding van de hittegolf die over Europa is getrokken tijdens de zomer van 2018 is er een artikel verschenen in De Volkskrant over de ‘twitterende boom’ op de Wageningen Universiteit die deel uitmaakt van TreeWatch.net. Read more!
Labo voor Plantecologie op Sound Of Science

Posted on June 4, 2018.

Sound of Science was the very first Belgium science open air festival and the Laboratory of Plant Ecology could not not be there of course. Read more!
Eureka! – Wetenschapsfeest Jeugdboekenmaand 2018

Posted on April 3, 2018.

Voor 2018 heeft de Jeugdboekenmaand op wetenschap en techniek gefocust. De hele maand maart werd door bibliotheken, boekhandels, scholen… kinderen en jongeren een wetenschappelijke attitude bijgebracht. Read more!
Thesis Glenn Van Herrewege (2017) op de voorpagina van de Vlaamse Scriptiekrant

Posted on March 28, 2018.

De thesis van Glenn Van Herrewege, “Lettuce growth model to support selection and cultivation on Mars” (2017), werd onlangs opgepikt door de Vlaamse Scriptiekrant en mag pronken op de voorpagina. Read more!
UGent STEM Lerarendag 2018

Posted on January 31, 2018.

Tijdens de UGent STEM Lerarendag 2018 in het Pand konden leraren kennismaken met het STEM-aanbod van de Universiteit Gent. Onderzoekers en STEM-didactici van de UGent konden die dag leerkrachten van het lager onderwijs (3de graad) en het secundair onderwijs inspireren. Read more!
Gent Lichtfestival 2018: Labo voor Plantecologie en “Een Warm Nest”

Posted on January 23, 2018.

Een lichtwolk van tweehonderd vogelhuisjes wordt intenser naarmate er mensen onder de wolk verzamelen.” Hoe is het gesteld met ons warmte- en energieverbruik? Met een wolk van tweehonderd vogelhuisjes spoort Kunstenaarscollectief tBEDRIJF u aan om na te denken over energie – en dan vooral over de verspilling ervan. Read more!
Best oral presentation on 10th International Workshop on Sap Flow

Posted on January 15, 2018.

From May 22, 2017 till May 26, 2017 Jeroen Schreel, Jonathan Vermeiren and Jens Mincke attended and presented their research at the 10th International workshop on Sap Flow in California, USA. Jens Mincke won the award for the best oral presentation Read more!
Joint Annual Meeting on Ecology Across Borders: visit LTER site at Gontrode

Posted on December 16, 2017.

The 2017 Joint Annual Meeting of BES, GFÖ, NecoV and EEF on Ecology Across Borders was held in Ghent. On 15 December 2017, a Post Conference Tour was organised during which the LTER site at Gontrode was visited. Read more!