Recent News“Tweetende boom” in Gent heeft nu ook broertje in bos van Harvard

Posted on September 4, 2019.

VRT NWS artikel en Radio 1 interview met Kathy Steppe over TreeWatch en zijn tweetend broertje in het bos van Harvard.

Klik hier voor meer…
Pint Of Science talk by Kathy Steppe

Posted on May 21, 2019.

In the large framework of Pint Of Science, Kathy Steppe will be giving a talk in Bruges (De Republiek) titled “De stem van bomen in een wereld van klimaatverandering”. Read more!
Documentaire bio4safe voor PlattelandsPret

Posted on April 8, 2019.

Het Europese Interreg 2 Zeeën project Bio4safe wil het belang van biostimulanten in het beschermen van diverse Europese teeltgewassen tegen abiotische stress in kaart brengen met als ultiem doel om bewatering en bemesting te reduceren. Read more!
Resilience Blog interview with prof. Kathy Steppe

Posted on February 25, 2019.

The Resilience Blog has a new interview series “Voices of Resilience”. In this series scientists are introduced who deal with this term everday. Read more!
Succesvolle CITREE launch!

Posted on October 23, 2018.

Op 16 oktober 2018 vond de officiële launch van CITREE plaats waarbij een infomoment werd voorzien voor iedereen die wil meedenken, bomen selecteren en opmeten in Gent. Read more!
CITREE Gent – Infoavond

Posted on October 11, 2018.

Stadsbomen hebben last van stress! In de stad is bijvoorbeeld de temperatuur hoger dan erbuiten en de groeiruimte is er beperkter. Desalniettemin betekenen bomen heel wat voor de stad. Ze nemen CO2 op, produceren zuurstof en koelen hun omgeving af wanneer het warm is. Read more!
“De hete zomer van aan boom”

Posted on September 10, 2018.

Naar aanleiding van de hittegolf die over Europa is getrokken tijdens de zomer van 2018 is er een artikel verschenen in De Volkskrant over de ‘twitterende boom’ op de Wageningen Universiteit die deel uitmaakt van TreeWatch.net. Read more!
Labo voor Plantecologie op Sound Of Science

Posted on June 4, 2018.

Sound of Science was the very first Belgium science open air festival and the Laboratory of Plant Ecology could not not be there of course. Read more!
Eureka! – Wetenschapsfeest Jeugdboekenmaand 2018

Posted on April 3, 2018.

Voor 2018 heeft de Jeugdboekenmaand op wetenschap en techniek gefocust. De hele maand maart werd door bibliotheken, boekhandels, scholen… kinderen en jongeren een wetenschappelijke attitude bijgebracht. Read more!
Thesis Glenn Van Herrewege (2017) op de voorpagina van de Vlaamse Scriptiekrant

Posted on March 28, 2018.

De thesis van Glenn Van Herrewege, “Lettuce growth model to support selection and cultivation on Mars” (2017), werd onlangs opgepikt door de Vlaamse Scriptiekrant en mag pronken op de voorpagina. Read more!